Endodontie

Endodonţie

Endodonţia este specialitatea care se ocupă cu tratamentul canalului radicular şi reprezintă baza stomatologiei, deoarece durata de viaţă a dintelui depinde în primul rând de corectitudinea acestui tratament.

Tratamentul de canal
constă în îndepărtarea ţesutului vascular nervos (a “nervului”) din canalele rădăcinilor, urmat apoi de curăţarea, lărgirea şi sterilizarea acestor canale şi apoi de obturarea lor. Obturaţia de canal reprezintă ultima etapă a tratamentului endodontic şi constă în sigilarea rădăcinilor cu materiale speciale, care previn infecţiile.

Durata tratamentului depinde de starea anterioară a nervului (inflamaţie, infecţie) dar şi de dificultatea intervenţiei; altfel spus, se poate încheia după o singură sedinţă sau după mai multe, în funcţie de particularităţile cazului respectiv.

Ceea ce se urmăreşte este confortul pacientului pe parcursul întregului tratament, lipsa simptomelor ulterioare şi obţinerea unei sigilări optime a dintelui, care să asigure o durată de viaţă cât mai lungă a acestuia.

 

 

Albire profesioanală în 45 minute

Albire dentara Suceava

Rate cu cardul tău de credit

Lucrari dentare in rate

Întreabă medicul dentist !

Zâna măseluţă îţi oferă

Dinti de lapte