Magia zâmbetului

Adulţii şi fluorul

Adultii si fluorul

Au adulţii nevoie de fluor?
Ultimele cercetări demonstrează că toţi avem nevoie de fluor. Înainte, specialiştii afirmau că fluorul este necesar pentru întărirea dinţilor în timpul creşterii acestora. Conform acestei teorii, principalii beneficiari ai metodelor de fluorizare ar fi fost copiii. Însă cele mai recente studii arată că fluorul topic – conţinut în pastele de dinţi, apa de gură şi tratamentele de fluorizare – contribuie la combaterea cariilor la persoane de toate vârstele.

Cum aflu dacă am nevoie de un tratament special de fluorizare?
Dacă beţi apă fluorurată, periajul regulat cu o pastă de dinţi fluorurată este considerat suficient pentru majoritatea adulţilor cu dinţi sănătoşi. Puteţi afla dacă apa pe care o beţi este fluorizată dând un telefon la staţia locală de alimentare, sau, dacă apa potabilă provine din fântâna proprie, puteţi solicita analiza chimică a acesteia.

Dacă în general beţi apă îmbuteliată sau vă aflaţi într-una din situaţiile enumerate mai jos, vă recomandăm să discutaţi cu medicul dentist despre tratamentele speciale de fluorizare:

· Dacă luaţi medicamente sau dacă suferiţi de afecţiuni care determină uscăciunea gurii. Din cauza deficitului de salivă, care ar trebui să neutralizeze acizii din cavitatea bucală şi să îndepărteze resturile alimentare, creşte probabilitatea apariţiei cariilor dentare.
· Dacă gingiile s-au îndepărtat sau retras de pe suprafaţa dintelui. Acest proces creează un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor şi pentru apariţia cariilor dentare.
· Dacă purtaţi un aparat ortodontic.Aparatele ortodontice şi alte dispozitive favorizează acumularea bacteriilor, ceea ce duce la apariţia cariilor dentare.
· Dacă aţi fost expus(ă) la radioterapia gâtului sau a capului. Radioterapia afectează glandele salivare, ceea ce determină uscăciunea gurii.

De câte tipuri sunt tratamentele de fluorizare?
Tratamentele de fluorizare pot fi asigurate de către medicul dentist la cabinetul dentar sau se pot aplica acasă. În timpul tratamentului profesional, medicul dentist sau igienistul dentar va usca gura şi va aplica un gel, spumă sau lac. Unii medici utilizează o gutieră care se ţine în gură câteva minute, în care se introduce gelul sau spuma. După aceea, va trebui să nu mâncaţi, să nu beţi nimic şi să nu fumaţi timp de 30 de minute. Tratamentele de autofluorizare pentru adulţi, majoritatea sub formă de geluri, sunt disponibile cu prescripţie medicală, în funcţie de nevoile individuale, de riscul individual de apariţie a cariilor şi de fluorizarea apei potabile la nivel local. Indiferent de aceste riscuri, toate persoanele adulte trebuie să folosească o pastă de dinţi fluorurată, deoarece ajută la prevenirea apariţiei cariilor dentare.

 

Albire profesioanală în 45 minute

Albire dentara Suceava

Rate cu cardul tău de credit

Lucrari dentare in rate

Întreabă medicul dentist !

Zâna măseluţă îţi oferă

Dinti de lapte